Wat we doen
Onze maatschappij verandert. Klimaatverandering, vergrijzing en digitalisering bijvoorbeeld, hebben impact op ons dagelijks leven. Dat merken we nu al en dat gaat in de toekomst niet minder worden. Niet iedereen is voldoende op de hoogte van wat dit betekent én nog gaat betekenen. Deze mensen hebben, onbewust en soms bewust, moeite met de veranderingen. Net als met de nieuwe wet- en regelgeving die hiermee gepaard gaat.


We willen beter begrijpen waar dit vandaan komt. Daarom gaan we het gesprek aan. Open, eerlijk en persoonlijk-. Binnen deze dialoog hopen we meer wederzijds inzicht en begrip te creëren. En verbinding te maken waar dat nu ontbreekt. Enerzijds door te leren begrijpen wat er leeft en speelt bij de burger. Anderzijds door te verhelderen wat er op ons af komt én nog gaat komen. Dat doen we op een leuke, aantrekkelijke manier. Ervaren staat hierbij centraal: probeer die ‘nieuwe toekomst’ eens, maak het eens mee en voel wat het met je doet. We focussen ons hierbij op alledaagse zaken als mobiliteit, werken en wonen – en zoomen in op wat de toekomst hierin van ons vraagt. Je komt ons tegen op de grote, publieke evenementen die niet specifiek over onze maatschappelijke thema’s gaan. Zo komen we in contact met een breed publiek.
Onze missie
redesign.life Foundation bevordert maatschappelijke transities door programma’s met ongedwongen en aansprekende projecten en evenementen. In samenwerking met publieke en private maatschappelijke partners creëren we bewustwording voor deze transities, ook bij moeilijk te overtuigen individuen.
De afgelopen decennia zijn er alle vele transities en evoluties geweest. De kracht van mensen is om daar elke keer weer op aan te passen. Dit vermogen van mensen is uniek, maar ook lastig. Transitie-programma's zijn er inmiddels dan ook volop. Maar hoe krijg je zoveel mogelijk mensen mee in deze noodzakelijke maatschappelijke veranderingen?
Er is altijd een kleine groep mensen die verandering vanuit intrinsieke motivatie omarmt. Hen motiveren om gedrag te veranderen of te accepteren dat het leven anders ingericht gaat worden, is niet nodig.
Maar voor een grote groep mensen betekent verandering juist weerstand, onzekerheid, twijfel, wantrouwen. Ook deze mensen waar de transities (nog) niet wenselijk of comfortabel voelen, zullen meegenomen moeten worden in de consequenties van de ‘nieuwe toekomst’. Om de noodzakelijke veranderingen te realiseren is tenslotte zoveel mogelijk begrip en draagvlak nodig. Ook, of misschien wel juist, bij mensen die er nu nog niet voor open staan.
Wij zijn ervan overtuigd dat we maatschappelijke impact kunnen maken als we samenwerken.
-
Jouw maatschappelijke bijdrage
Ben je een bedrijf of organisatie en wil je meedoen met onze programma’s en projecten?